KONYA MERAM TAÇ CAMİ
Bu tarihi eserin üst kısmı tamamen kaldırılıp kubbeleri tonos (tünel şeklide kubbe) yeniden inşa edilmiştir ayrıca caminin alemi ayyıldız yoktu biz onu adı taş cami olduğu için onuda taştan yaptık ve vakıflardan tebrik aldık.
TARİHİ İZLER: Konya Aksine Mahallesi’nde, Taş Cami Caddesi’nde bulunan bu cami, kitabesinden öğrenildiğine göre; Selçuklu Sultanı I.İzzeddin Keykavus zamanında Hacı Ferruh tarafından 1215 yılında yaptırılmıştır.
Kesme taştan yapılmış olduğundan ötürü halk arasında Taş Camisi olarak da tanınmaktadır. Duvarları bütünüyle taştan yapılmıştır. Giriş kapısı mermer üzerine geometrik bezemelidir. Kare planlı olan caminin kubbesi yıkıldığından üzeri ahşap bir çatı ile örtülmüştür. Mihrap taş işçiliği yönünden önemlidir.
KONYA SİLLE AK HAMAMLARI
Bu hamamların ise kubbeleri tamamen bizim tarafımızdan yapılıp restore edilmiştir.
TARİHİN İZLERİ;
Ağa Zadeler Hamamı olarak da bilinen Sille Ak Hamamı’nın yapım tarihi 1309 olarak biliniyor. Ak Hamam Sille çayı kıyısına çifte hamam şeklinde yapılıp simetrik plan uygulanmış. Kare planlı yapının soğukluk bölümünde üzeri bol ışıklı bir kubbe var. Sıcaklık bölümlerinin ise üç tarafı eyvanlarla genişletilmiş.
MANİSA İVAZ PAŞA CAMİ
Minare tamamiyle dış gözde ve şerefe ve sivri kısmında oluşan tahribatlar tarihe uygun şekilde giderilmiş tarihe zarar vermeden en güzel şekilde yapılmıştır.
TARİHİ İZLER:
İvaz Paşa Camii aynı zamanda Edirne’de bulunan üç şerefeli caminin de küçük bir örneğini temsil etmektedir. Zengin mimari detaylara sahip olan cami, erken Osmanlı mimarisinin bir örneği durumundadır. Manisa İvaz Paşa Cami içindeki çiniler ve ahşap minberlerin geometrik süslemeleri oldukça dikkat çekicidir. Son cemaat yeri ise beş yuvarlak sütun üzerine oturan dört kubbe ile örtülüdür. İnşaatında kesme taş ve tuğla kullanılan caminin tuğla işçiliği önemlidir. Caminin son cemaat yerinin doğusunda yer alan mezar ise İvaz Paşa’ya aittir. İçine girdiğiniz anda fazlasıyla etkileneceğiniz bir atmosferi de vardır.